PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dick Advocaat kan voor twee jaar tekenen bij PSV’

PSV lijkt vol voor Dick Advocaat te willen gaan. De Eindhovenaren zoeken een hoofdtrainer voor volgend seizoen en hebben volgens Life Sports deze week met de Haagse bondscoach van Rusland gesproken. Volgens het Russische medium ligt er een tweejarig contract klaar voor Advocaat in Brabant. Ook Dynamo Moskou lijkt echter nog altijd geïnteresseerd te zijn.

“De interesse van Dynamo? Daar geef ik nu geen reactie op”, vertelt de 64-jarige Advocaat in gesprek met Sovsport. “Wacht maar tot mijn beslissing. Ik heb al eerder gezegd dat ik deze maand een beslissing maak over mijn toekomst. Je weet het eind april. Verder heb ik niets toe te voegen.” In Moskou zou hij 6,1 miljoen euro per jaar kunnen verdienen: een stuk meer dan in Eindhoven.

De kans dat Advocaat als clubcoach verder gaat, is in ieder geval groot. Volgens diverse media heeft Advocaat een eerste contractvoorstel van de Russische bond (RFU) afgeslagen. De huidige verbintenis van de kleine generaal bij Rusland loopt nog door tot medio 2014. De RFU wil, om de keuzeheer te behouden, zijn salaris verhogen van vijf naar zeven miljoen euro per jaar. Dat voorstel heeft Advocaat deze week naar verluidt afgeslagen, omdat hij weer iedere dag op het veld wil staan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.