PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV loeren op talenten van elkander’

Achter de schermen in de Eredivisie woedt er een strijd om verschillende jeugdspelers. Dat mag, maar er bestaat een ongeschreven regel dat clubs van elkaars jeugdspelers afblijven.

Marcel Brands liet al weten dat hij niet blij is met de manier waarop Ajax een speler uit Eindhoven wil wegplukken. Volgens De Telegraaf is echter ook PSV zelf druk bezig met het kopen van jeugdspelers. Volgens de krant focust de Eindhovense club zich vooral op spelers van Sparta Rotterdam.

Ajax wil de A-jeugd op De Toekomst versterken en heeft talenten van PSV, FC Utrecht, Sparta en AZ op het oog. Bij die laatste club werd de veertienjarige Ezra Walian, een spits uit de C1, voor 52.000 euro weggehaald. Ook Gino van Kessel, tweedejaars A-junior, zou zijn benaderd.

Er bestaat een ongeschreven regel dat Ajax, PSV en Feyenoord geen jeugdspelers bij elkaar weghalen. Door het hoge verloop binnen de clubleiding zijn dit soort overeenkomsten moeilijk te handhaven, schrijft de ochtendkrant.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.