PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Maduro: ‘AZ is verder dan PSV’

Valencia-middenvelder- en verdediger Hedwiges Maduro hoopt donderdag op speelminuten tegen AZ. De Spaanse club treft AZ in Alkmaar in de kwartfinale van de Europa League. De 27-jarige Maduro is sinds kort weer fit na een enkelblessure en wil graag minuten maken in zijn vaderland.

In de vorige ronde tegen PSV kreeg Maduro nog geen speelminuten, maar Adil Rami is geschorst. “De kansen nemen natuurlijk wel toe. Ik weet alleen niet of de trainer het aandurft om me direct in de basis te zetten. Ik ben terug na een lange blessure, dus dan is het wel een risico om me 90 minuten te laten spelen. Maar de kansen op speelminuten tegen AZ zijn aanwezig, ja”, vertelde Maduro op de officiële website van AZ.

Valencia speelt vaak met een andere opstelling. Trainer Unai Emery speelde dit seizoen nog niet een keer twee wedstrijden achter elkaar met dezelfde opstelling. Volgens critici worden de automatismen gemist. “Dat is toch wel ons kritiekpunt. Eigenlijk alleen als het slecht draait. Als het goed gaat, hoor je niemand daarover praten. Het roulatiesysteem is ook succesvol gebleken. De laatste jaren is Valencia steeds hoog geëindigd in de Primera Division en ver gekomen in Europa.”

“Ik denk dat het rendement aan het einde gewoon goed is. We staan nu weer derde en zijn kwartfinalist in de Europa League. Het niveauverschil tussen onze spelers is niet groot. We hebben geen echte A- en B-ploeg”, vervolgde Maduro, die ook een voordeel aanhaalde.

“Vermoeidheid is bij ons niet echt het probleem. Als je kijkt naar het einde van het jaar, dan heeft iedereen ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld. Dat is een pluspunt. Degene die tegen AZ gaan spelen zijn zeker fit”, zo zei Maduro.

Maduro verwacht een lastig tweeluik met AZ. “De eerste reacties na de loting waren ook dat we het in ieder geval moeilijker gaan krijgen dan tegen PSV. We zaten toevallig met z’n allen bij elkaar. Onze analisten kennen AZ vrij goed. Die zeiden direct: ‘Hé, deze zijn beter dan PSV’. Vooral als team is AZ verder dan PSV”, aldus de 27-jarige achttienvoudig international.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.