PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Hanegem: ‘Seizoen is voorbij voor PSV’

Willem van Hanegem vond de topper tussen Ajax en PSV zwaar tegenvallen. Dat kwam vooral door de instelling van de PSV-spelers, oordeelt ‘De Kromme’ in het Algemeen Dagblad.

‘Misschien verwacht ik wel te veel’, schrijft hij in zijn column. ‘Ik vind dat Ajax nog het minst te verwijten was. De Boer had een logische opstelling en zijn spelers vochten duidelijk om de landstitel. Niet met heel goed voetbal, maar wel met de gretigheid die daarbij noodzakelijk is.’

‘Dat ik tien minuten voor tijd heb overgeschakeld naar een andere wedstrijd lag trouwens niet aan het spelniveau. Dat lag aan scheidsrechter Vink. Ik heb me blauw geërgerd aan die man. Het kan niet zo zijn dat je al je gele kaarten geeft aan PSV en niet één aan Ajax. Daarnaast vond ik de strafschop te gemakkelijk gegeven’, aldus Van Hanegem.

‘Hij stond er dichtbij en had kunnen zien dat er van alles gebeurde, maar dat er geen zware overtreding gepleegd werd op Aissati. Ajax had dat cadeau trouwens niet eens nodig, het had ook zonder die penalty gewonnen. PSV speelde, afgezien van een periode in de eerste helft, precies zoals onder Fred Rutten.’

‘Er zit te weinig honger in die ploeg, ze hebben zich in slaap laten sussen door twee overwinningen op dezelfde ploeg, Heerenveen. Ik begreep de opstelling van Cocu ook niet zo goed. Waarom startte hij nou niet eens met Lens in de basis en Matavz op de bank? Matavz faalde gisteren wéér. Hij heeft niet door hoe zijn ploeg speelt.’

‘Jammer, gemiste kans voor PSV en ze zijn, dat durf ik nu wel te zeggen, uitgeschakeld in de titelrace. Het verlangen naar een kampioenschap zit gewoon niet in die ploeg, ze hebben zichzelf gisteren buiten het gevecht geplaatst. Dat vind ik oprecht zonde omdat ik graag een sterk PSV zie. Hun seizoen is echter voorbij. Ze kunnen zich, even afgezien van de bekerfinale, samen met FC Twente gaan richten op het volgend seizoen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.