Lens ontloopt gele kaart door administratieve fout

PSV heeft maandag een kleine meevaller gehad. Aanvaller Jeremain Lens liep in het met 2-6 verloren thuisduel met FC Twente een gele kaart op, maar dankzij een administratieve fout is de prent kwijtgescholden.

De vleugelspeler had in de wedstrijd commentaar op de leiding. Daarom ging hij op de bon. Dienstdoend arbiter Pol van Boekel heeft echter nagelaten om de prent te noteren op het wedstrijdformulier. Zodoende blijft Lens een straf bespaard, meldt de KNVB maandag via de officiële kanalen.

De voetbalbond benadrukt dat de reglementen het niet toelaten dat de gele kaart opnieuw wordt toegekend. Het wedstrijdformulier mag namelijk alleen gewijzigd worden als een verkeerde speler een prent heeft ontvangen. Daardoor vervalt de kaart van Lens en blijft de pijlsnelle spits op één officiële waarschuwing staan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.