PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Hanegem kritisch op keuzes van Cocu

PSV leed zondag in de competitietopper bij Ajax een gevoelige 2-0 nederlaag. Willem van Hanegem is kritisch over enkele beslissingen van interim-hoofdtrainer Phillip Cocu bij de Eindhovense equipe.

“PSV speelde, afgezien van een periode in de eerste helft, precies zoals onder Fred Rutten. Er zit te weinig honger in die ploeg, ze hebben zich in slaap laten sussen door twee overwinningen op dezelfde ploeg, Heerenveen”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het AD. “Ik begreep de opstelling van Cocu ook niet zo goed. Waarom startte hij nou niet eens met Lens in de basis en Matavz op de bank? Matavz faalde gisteren wéér. Hij heeft niet door hoe zijn ploeg speelt. Hij loopt te jagen terwijl de rest terug blijft hangen, waardoor er achter Matavz een enorm gat ontstaat waar de tegenstander naar hartenlust plannen kan opzetten om toe te slaan.”

“Wijnaldum verdiende ook wel wat extra aandacht van Cocu. Die jongen laat zich afbluffen, loopt vaak de verkeerde kant op en mist het gif dat een voetballer als Lens wel kan brengen als hij een keer zin heeft”, stelt de Kromme. “Vervolgens haalt Cocu Toivonen er uit, terwijl hij die speler misschien wel naar voren had moeten schuiven. Toivonen verdiende steun van zijn coach omdat nogal wat Ajacieden hem van begin af aan een kaart probeerden aan te naaien.”

“Wat ik ook niet begreep is waarom Vennegoor of Hesselink zo laat gebracht werd. Als je nou zo’n breekijzer hebt, breng hem dan eerder of laat hem gezellig naast je zitten, dit had geen enkele zin”, aldus Van Hanegem. “Jammer, gemiste kans voor PSV en ze zijn, dat durf ik nu wel te zeggen, uitgeschakeld in de titelrace. Het verlangen naar een kampioenschap zit gewoon niet in die ploeg, ze hebben zichzelf gisteren buiten het gevecht geplaatst.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.