PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Wijnaldum speelt liever tegen AZ dan Heracles

PSV kwalificeerde zich woensdagavond voor de eindstrijd van de KNVB Beker, die op zondag 8 april wordt afgewerkt. Georginio Wijnaldum heeft een duidelijke voorkeur voor de tegenstander.

“Ik hoop op AZ, want dan kan ik tegen mijn broertje spelen”, zei de 21-jarige aanvallende middenvelder, wiens broertje Giliano soms als invaller zijn opwachting mag maken bij AZ. De Noord-Hollanders stuiten morgenavond op het Heracles Almelo van Peter Bosz.
Wijnaldum kwam vandaag tot scoren in het Abe Lenstra Stadion, waar SC Heerenveen met 1-3 werd verslagen. Een verdiende zege, meende de ex-Feyenoorder. “Het was een terechte overwinning, al had SC Heerenveen wel veel kansen.”

“De doelstelling was het bereiken van de finale en dat hebben de jongens voor elkaar gekregen”, was de eerste reactie van interim-trainer Phillip Cocu. “Daar ben ik erg tevreden over. In het begin van de wedstrijd konden we niet echt grip op SC Heerenveen krijgen. De tweede helft startten we sterk, daar hebben we het verschil kunnen maken. Daarna heeft onze keeper ons een aantal keer goed gered. SC Heerenveen was toen duidelijk sterker, wij gaven veel ruimte en kansen weg.”

Die keeper waar Cocu het over heeft, Przemyslaw Tyton, keerde een strafschop van Bas Dost. “Voor de wedstrijd wilde onze keeperstrainer beelden laten zien van hoe SC Heerenveen de strafschoppen schoot. Maar ik wilde niet kijken. Ik doe wat ik voel”, aldus de 25-jarige Pool. “Als ploeg speelden we goed. Voor mij telt één moment, die strafschop. Maar dat is ‘no big deal’, daar ben ik keeper voor.”
“Gezien het spelbeeld was dit niet de juiste uitslag. Het had ook andersom kunnen zijn”, aldus Heerenveen-coach Ron Jans na afloop. “We verdedigden vlak na rust heel slecht en verzuimden zelf de kansen af te maken. Dan sta je ineens met 1-3 achter. Gelukkig hebben we wel laten zien dat we met de top meekunnen.”

Dost baalde na de verloren halve finale enorm van zijn gemiste strafschop. “Vraag me niet waarom. Normaal neem ik ‘m op kracht, nu besloot ik ‘m binnenkant voet te trappen. Het was gewoon geen goede penalty, hij had er in gemoeten. Het was een ideaal moment om terug te komen in de wedstrijd. Zo’n strafschop moet er dan in. Ik ben er zwaar teleurgesteld over. Ik ga nu zo snel mogelijk naar huis en dan het vizier weer op zaterdag.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.