‘Cocu kon als speler al de boel perfect neerzetten’

Hedwiges Maduro, speler van Valencia, denkt dat Phillip Cocu alles in zich heeft om een toptrainer te worden. De huidige nummer drie van Spanje neemt het donderdagavond in het Philips Stadion op tegen PSV. De eerste ontmoeting werd in eigen huis met 4-2 gewonnen door Los Ches.

“Ik was nog een jochie toen ik bij Oranje met hem heb gevoetbald, onder Marco van Basten. Cocu was de grote meneer, die de boel perfect kon neerzetten en alles ook heel goed kon uitleggen. Toen kon je al zien dat het ooit een goede trainer zou worden. Het is iets natuurlijks, zoals je dat ook ziet bij Frank de Boer”, aldus de voormalig Ajacied tegenover het Algemeen Dagblad.

Maduro heeft zijn ploeggenoten op scherp gezet voor de ontmoeting. “Dan weet je dat PSV tegen ons meer dan honderd procent gaat geven, omdat er iets moet worden rechtgezet. Het is een ploeg die soms heel goed kan voetballen. Daar heb ik het team vorige week voor gewaarschuwd. Daarom begonnen ze zo scherp”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.