Fred Rutten deze eeuw op twee-na-slechtste PSV-trainer

Fred Rutten mocht met PSV dan wel vier punten achterliggen op koploper AZ, de oefenmeester die vandaag werd ontslagen is de op twee-na-slechtst presterende trainer van PSV deze eeuw. Alleen Jan Wouters en Huub Stevens deden het minder goed in Eindhoven.

Uit onderzoek van NUsport blijkt dat Wouters en Stevens gemiddeld 1,63 respectievelijk 1,68 punten per competitiewedstrijd haalden. Fred Rutten behaalde in zijn tijd als hoofdtrainer van PSV gemiddeld 2,1 punten per Eredivisieduel.

In de 93 competitiewedstrijden die PSV onder Rutten speelden werden er 57 gewonnen, werd er 24 keer gelijk gespeeld en gingen er twaalf verloren. Overigens lag Rutten in de voorgaande twee seizoenen qua puntenaantal beter voor na 25 wedstrijden. In het seizoen 2009/2010 had PSV 65 punten, één seizoen later 54. Dit seizoen heeft PSV slechts 48 punten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.