PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Andre Ooijer stopt aan het eind van het seizoen

André Ooijer heeft zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 37-jarige verdediger van Ajax stopt aan het einde van seizoen met voetballen. Ooijer heeft een aflopend contract bij de Amsterdammers.

“Voetballen is het mooiste dat er is en ik heb het hier bij Ajax ontzettend naar mijn zin”, zegt Ooijer op de officiële website van Ajax. “De afgelopen maanden heb ik echter al diverse malen laten doorschemeren dat ik het idee had dat ik het niet nog een seizoen zou kunnen opbrengen.”

“Mijn rol is de afgelopen jaren natuurlijk ook veranderd”, vervolgt de verdediger. “Ik heb vorige week ‘een bakkie gedaan’ met de trainer en hem verteld hoe ik erover dacht. Ik wilde dit weekend nog met wat mensen praten en zelf nogmaals goed nadenken over de beslissing, die ik hem uiteindelijk vanochtend heb meegedeeld.”

Frank de Boer toonde begrip. “Het was geen verrassing voor ons, want ik spreek André regelmatig en ook al had hij de knoop nog niet helemaal doorgehakt, hij neigde al wel enige tijd naar stoppen. Het is een optelsom van onder andere zijn leeftijd en zijn positie bij Ajax. We hielden dus ook niet echt rekening met hem voor volgend seizoen, al zullen we hem zeker missen”, aldus de trainer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.