Manolev pakt recordaantal gele kaarten

PSV’er Stanislav Manolev heeft zich zondag op een negatieve manier onderscheiden. De rechtsachter verloor met zijn ploeg op bezoek bij NAC Breda met 3-1. De 26-jarige Manolev pakte een rode kaart, nadat hij een tweede gele kaart incasseerde.

Na 42 minuten werd hij door arbiter Danny Makkelie naar de catacomben gestuurd. De tweede prent die Manolev te zien kreeg, betekende zijn elfde gele kaart in het huidige seizoen. Tot op heden wisten slechts vijf andere spelers in een jaargang elf gele kaarten te verzamelen, zo meldt Infostrada Sports.

Raymond Atteveld deed dit in het seizoen 1994-1995, toen hij onder contract stond bij Roda JC Kerkrade. Barry van Galen pakte elf gele kaarten bij AZ in het seizoen 1998-1999, terwijl Aleksandar Rankovic dit kunstje herhaalde in het tenue van Vitesse gedurende het seizoen 2003-2004. Tevens lukte het bij Jorge Acuña in het seizoen 2005-2006 bij RBC Roosendaal en Mihai Nesu bij FC Utrecht drie seizoenen geleden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.