Kezman: ‘Ik wil een nieuwe Kezman voor PSV halen’

Mateja Kezman is geschrokken van PSV, een van zijn oude clubs. Het duel tussen PSV en FC Twente (2-6 winst voor laatstgenoemde club) bekeek hij met lede ogen toe. Hij kon het spel van de Eindhovenaren niet verdragen en vertrok voortijdig.

“Twintig minuten voor tijd ben ik vertrokken. Ik kon het niet langer verdragen om de pijn te zien bij al die mensen die zich zo hard voor deze club hebben ingezet. Alleen Dries Mertens heeft indruk op me gemaakt, die jongen is betrokken bij alle beslissende acties. Ik kan niet in de kleedkamer kijken, maar het is wel een erg jonge ploeg.”

Over PSV-trainer Fred Rutten zei de inmiddels gestopte oud-aanvaller: “Ik ken hem als assistent van Guus Hiddink. Guus was de supervisor, Rutten en Erwin Koeman deden de trainingen. Ik heb veel van die mannen geleerd. Mentale begeleiding, technische trainingen. Maar hoofdtrainer zijn is toch iets anders en Rutten had natuurlijk nooit in de winterstop moeten zeggen dat hij na dit seizoen stopt. Dan is het respect van de spelers weg. Die doen niets meer voor je.”

De Servische oud-voetballer is na het stoppen met voetbal voetbalmakelaar geworden. “Ik wil jong Servisch talent begeleiden naar de top en ik wil PSV aan de nieuwe Kezman helpen”, aldus Kezman tegenover het Algemeen Dagblad. “Je hebt in Servië jongetjes die niet eens hun eigen voetbalschoenen kunnen betalen. Godzijdank heb ik veel geld verdiend in mijn carrière. Nu kan ik iets terugdoen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.