PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Erwin Koeman kritisch op PSV-directie

Erwin Koeman vindt dat PSV niet goed omgaat met de positie van trainer Fred Rutten. De trainer van PSV ligt onder vuur na de grote nederlaag tegen FC Twente (2-6) van afgelopen weekeinde. Donderdag werd met 4-2 van Valencia verloren in de Europa League. Koeman, oud-speler van PSV, vindt dat PSV Rutten ‘aan een dun koordje laat bungelen’.

“Als je iets naar buiten brengt, moet je daarin heel duidelijk zijn. Nu is het allemaal een beetje pappen en nathouden”, zei de clubloze trainer tegen Omroep Brabant. “Als het slecht gaat, gaat het altijd om de trainer. Dat hij geen vertrouwen krijgt van het bestuur is ook duidelijk, althans wat ik lees. Ze laten Fred bungelen aan een dun koordje. De directie zou stelling moeten nemen.”

“Naar wat ik begrijp, zou het bij het eerste puntverlies eventueel gedaan zijn met hem. Maar binnenkort speel je twee keer tegen Heerenveen, tegen Ajax en uit tegen NAC. Dan kun je altijd een keer verliezen”, zo vervolgde Koeman tegenover het regionale medium.

Koeman verwacht dan ook een moeilijk periode voor Rutten, die eerder al liet weten aan het einde van het seizoen te vertrekken bij PSV. “Ik neem aan dat hij dat zelf ook wel weet. Hij weet precies hoe het er in het voetbal aan toe gaat. Een aantal opmerkingen vanuit de directie geeft aan dat zij absoluut een probleem hebben en voor Fred is het gewoon een heel moeilijke situatie.”

Koeman, die zelf trainer was van RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en bondscoach van Hongarije, denkt dat iedereen begrijpt dat Rutten zondag ook ontslagen kan worden als er een slecht resultaat wordt geboekt bij NAC Breda. “Fred weet natuurlijk ook dat als ze zondag zouden verliezen of zelfs gelijkspelen, dat het dan gebeurd zou kunnen zijn. Hij weet dat als geen ander.”

“Ik denk dat het belangrijkste is dat Fred zijn eigen weg blijft bewandelen. Mocht je ontslagen worden, dan moet het wel gaan op de manier zoals jij als trainer het zelf wil. Je moet achter je aanpak staan en geen andere rare fratsen uithalen. Je moet dichtbij jezelf blijven en dat is denk ik wel aan Fred toevertrouwd”, vertelde hij verder.

Als PSV en Rutten dit seizoen nog uit elkaar zullen gaan, dan zal er een opvolger moeten komen tot het einde van het seizoen. Koeman wilde niet zeggen of hij dat zou willen. “Dat zijn vragen die op dit moment niet aan de orde zijn. Zover is het nog niet en of het überhaupt zover gaat komen, is een tweede. Dus ik ga daar niet verder op in. Daarvoor moet je bij de directie zijn, niet bij mij”, aldus Koeman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.