Janssen: ‘We konden iets met de uitspraken van Mertens’

Een uitstekend FC Twente maakte in de eerste helft gehakt van PSV. Trainer Fred Rutten en aanvaller Dries Mertens hadden de Tukkers ongewild op scherp gezet.

De kleine Mertens zei vorige week na de zege op Feyenoord (3-2) dat PSV de kampioenswedstrijd had gewonnen. Ook in Enschede hoorde men dat. “Ik wil niet zeggen dat we dat specifiek hebben gebruikt in onze voorbereiding op ons duel met PSV, maar het was wel iets kleins waar we iets mee konden”, zei Willem Janssen na de sensationale 2-6.

Rutten maakte het er niet beter op. De coach gaf een ‘televisie-alarm’ af, onder andere omdat FC Twente een muur voor eigen doel zou optrekken. “We hebben vandaag mooi het tegendeel bewezen”, lachte Janssen, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, tegenover Sp!ts.

De Tukkers lijken de nieuwe favoriet voor de landstitel te zijn, maar Janssen wil daar nog niet aan denken. “We hebben een tik uitgedeeld, maar we moeten ook de volgende wedstrijd weer gewoon winnen”, zei hij tegen De Telegraaf. “Er is niks beslist.”

Janssen vond het fantastisch om in zo’n topper twee keer te scoren. “Ik baal alleen heel erg van mijn vijfde gele kaart, waardoor ik volgende week ben geschorst. Dat zijn er natuurlijk te veel voor een speler op mijn positie. Ik heb me voor de winterstop iets te geforceerd willen bewijzen, denk ik”, aldus de middenvelder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.