PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Hiddink tekent contract bij Anzhi

Guus Hiddink wordt alsnog de nieuwe trainer van het Russische Anzhi Makhachkala. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar bij de schatrijke club. Aan zijn zijde verschijnen twee oude bekenden: Ton du Chatinier en Zeljko Petrovic.

Enkele maanden geleden leek Hiddink ook al aanspraak te maken op de lucratieve baan. De Achterhoeker had zelfs al een mondelinge overeenkomst met German Tkachenko, de rechterhand van de steenrijke clubeigenaar Suleyman Kerimov. Tkachenko verloor echter het vetrouwen van het bestuur en de eigenaar waardoor de deal uiteindelijk niet doorging. De functie ging toen naar Youri Krasnozhan, die inmiddels alweer is opgestapt.

Het is voor Hiddink alweerde zevende club waar hij aan het roer komt te staan. Eerder trainde hij al PSV, Fenerbahce, Real Madrid, Valencia, Real Betis en Chelsea en was hij bondscoach van vijf verschillende landen. In november stapte Hiddink op als bondscoach van Turkije nadat hij de ploeg niet naar het EK wist te loodsen.

Ton du Chatinier kruipt weer in de rol van assistent-trainer nadat hij in 2011 FC Utrecht verliet als hoofdcoach. Samen met Zeljko Petrovic, oud speler en trainer van onder meer RKC Waalwijk, zal hij zich vandaag bij de ploeg voegen. Anzhi is momenteel op trainingskamp in Turkije als voorbereiding op de Russische seizoenstart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.