Moisander: ‘PSV is de grote favoriet’

AZ-aanvoerder Niklas Moisander ziet PSV als de grootste kandidaat voor het kampioenschap. De Eindhovenaren hebben vooral op individueel vlak veel kwaliteit, aldus de verdediger.

Moisander won woensdag met AZ van ADO Den Haag (0-6), waardoor de ploeg op gelijke hoogte kwam met PSV. “Wij speelden erg goed, maar ik weet niet wat er met hen (ADO, red.) aan de hand was. Zij gaven het na de 2-0 vroeg in de tweede helft gewoon op”, aldus Moisander tegen NUsport.

De goede wedstrijden tegen Ajax kregen woensdag, na een uitglijder in Kerkrade, een vervolg. Toch praten weinig mensen in Alkmaar over de titel. “Tijdens het trainingskamp in Turkije hebben we afgesproken dat het onze ambitie is om kampioen te worden, maar onze doelstelling blijft een plek in de top vier en zodoende het rechtstreeks bereiken van Europees voetbal. We weten dat we toch niet de topfavoriet zijn.”

Moisander ziet PSV als de grootste concurrent. “Ja, ik vind PSV op papier de sterkste selectie hebben. Zij laten ook de nodige punten liggen, maar zijn toch de grote favoriet. Zij hebben zóveel kwaliteiten, zeker in aanvallend opzicht. Wij zijn als team heel sterk, maar PSV vind ik individueel net iets beter. Gelukkig is dat niet altijd doorslaggevend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.