PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Kraay Jr verdiende aan transfer van Van Nistelrooy

Hans Kraaij jr. kreeg in 1995 als 35-jarige routinier te maken met de negentienjarige Ruud van Nistelrooy en zag direct dat hij talent had. Uiteindelijk hielp Kraaij jr. hem aan een transfer naar PSV.

“Ik kende dat hele ventje niet, maar wat me bij de eerste training van het seizoen meteen opviel was dat hij tijdens het partijtje de hele tijd alle ballen vroeg”, zegt Kraaij jr. in het boek Achter de Kleedkamerdeur. “Het was vooral de manier waarop hij opendraaide waaraan je zag dat hij iets speciaals had.”

Een paar jaar later belde hij PSV-voorzitter Harry van Raaij op en adviseerde hem Van Nistelrooy te kopen. Op eigen houtje besloot Van Raaij het advies van Kraaij jr. te volgen. Twee dagen later was de deal tussen sc Heerenveen en PSV rond. In 2001 werd Van Nistelrooy voor 67 miljoen gulden aan Manchester United verkocht.

Kraaij jr. profiteerde er uiteindelijk een klein beetje van mee. “Op een avond kwam ik alleen met Van Raaij in zijn kantoor te zitten. Toen trok ik de stoute schoenen aan. ‘Ik had het wel erg verkeerd gezien hè, met Van Nistelrooy’, zei ik tegen Van Raaij. “Iedereen heeft zijn zakken gevuld, maar als ik in mijn zak voel, dan heb ik een zakdoek in mijn hand. Het moet toch niet gekker worden.”

Dat was Van Raaij met hem eens. Terwijl hij dat erkende, ging Van Raaij met zijn hand naar de rechterla van zijn bureau. “We zijn in Amerika geweest. Ik heb nog 8.000 dollar over”, zei hij. “Ga er maar lekker van op vakantie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.