Van Marwijk ziet niets in dienstverband bij PSV

Bondscoach Bert van Marwijk ziet niets in een dienstverband bij PSV. De huidige trainer van PSV, Fred Rutten, vertrekt aan het einde van het seizoen en de ploeg uit Eindhoven is druk op zoek naar een opvolger. De naam van Van Marwijk dook ook op. Van Marwijk wil echter ook na het EK van deze zomer in Polen en Oekraïne werkzaam blijven als bondscoach van het Nederlands elftal.

“Ik heb met mijn volle verstand m’n contract bij de KNVB met vier jaar verlengd omdat ik, en de voetbalbond, heel tevreden zijn. De samenwerking is prima. Pas als die situatie zou veranderen, zou ik gaan nadenken over PSV. Als die club zou langskomen”, vertelde Van Marwijk aan De Telegraaf.

“Een grote club uit een grote competitie is een ander verhaal. Als bijvoorbeeld clubs van het kaliber Real Madrid, Liverpool of Valencia, uit grote competities, langskomen, dan heb ik, volgens afspraak met de KNVB, de vrijheid om zelf te beslissen of ik op zo’n aanbieding inga. PSV is weliswaar een grote club, maar niet eentje uit een grote competitie”, zo vervolgde Van Marwijk.

Van Marwijk en de KNVB spraken ook af dat na elk groot toernooi de prestaties worden geëavuleerd en andere zaken. “Dat zullen we dus ook na EURO 2012 doen. Zoals iedere bondscoach en elke voetbalbond na zo’n toernooi met elkaar de afweging zullen maken of het zin heeft met elkaar door te gaan. Maar we hebben niet voor niets met ons volle verstand het contract tot 2016 verlengd”, aldus de bondscoach.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.