PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV wilde Strootman al veel eerder hebben

PSV kreeg de laatste maanden veel kritiek op zijn transferbeleid. Zo werd de club verweten dat Kevin Strootman voor liefst zeven miljoen euro gekocht werd van FC Utrecht, terwijl hij een half jaar eerder nog voor negen ton te halen was.

Marcel Brands, technisch manager van PSV, laat in een interview met Voetbal International weten in januari 2011 wel degelijk een poging te hebben gewaagd om Strootman los te weken bij zijn toenmalig werkgever Sparta Rotterdam. De transfer vond echter geen doorgang, waarna de middenvelder tekende bij FC Utrecht.

“Als Stijn Wuytens, zoals we beoogden, in januari 2011 naar Sint-Truiden was gegaan, hadden wij Strootman gehuurd van Sparta met een optie tot koop. Stijn zag echter af van een transfer en mijn budget is niet oprekbaar. Daarom hebben we afgezien van het huren van Strootman”, legt Brands uit in het weekblad.

Bij FC Utrecht groeide Strootman al snel uit tot een spelbepalende speler en maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. Inmiddels is de linkspoot een zekerheidje in de selectie van Bert van Marwijk en is hij één van de sterkhouders van koploper PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.