PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Reker: ‘PSV heeft zitten slapen met Labyad’

De toekomst van Zakaria Labyad is nog altijd niet duidelijk. PSV wil graag door met de aanvaller annex aanvallende middenvelder, maar het contract loopt nog altijd na dit seizoen af. Volgens oud-directeur Jan Reker zit PSV fout in de hele zaak.

In het contract van Labyad zou namelijk een optie zitten om het contract met twee seizoenen te verlengen. Deze optie zou echter niet rechtsgeldig zijn, omdat het contract werd afgesloten toen Reker nog directeur was. Daardoor zou de achttienjarige speler dus transfervrij zijn. “De huidige directie wist dat de optie waardeloos was, want dat wisten wij ook al”, zei Reker tegen Voetbal International. “PSV had deze hele situatie kunnen voorkomen door eerder met hem om de tafel te gaan, maar dat hebben ze nagelaten. PSV heeft zitten slapen met Labyad.”

Voorlopig gaan technisch manager Marcel Brands en PSV er nog gewoon vanuit dat Labyad in Eindhoven blijft. Een vierjarig contract wees de Utrechter al van de hand, waar er wel een mondeling akkoord werd bereikt met Sporting Portugal. Wanneer Labyad besluit alles te laten voor wat het is, kan PSV door de optie in het contract nog een transfersom vangen. Wanneer Labyad de optie aanvecht, lijkt de kans klein op een vergoeding.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.