Toivonen: ‘Cocu laat zich gelden in de kleedkamer’

Phillip Cocu wordt door diverse coaches naar voren geschoven als nieuwe trainer van PSV. De huidige assistent van de Eindhovenaren zou dan Fred Rutten opvolgen. Aanvoerder Ola Toivonen heeft er geen uitgesproken mening over.

“Voor mij is dat moeilijk te zeggen”, vertelt Toivonen in het Algemeen Dagblad. “Het klopt dat Cocu zich weinig laat gelden op het trainingsveld. Maar in de kleedkamer doet hij dat wél. Met video-analyses helpt hij vooral de middenvelders. Met positieve en negatieve kritiek. Ik heb daar veel aan.”

Rutten liet eerder al optekenen dat Cocu, tevens assistent-bondscoach, klaar is voor het grote werk. Ook Ajax-oefenmeester Frank de Boer, met wie Cocu bij Oranje samenwerkte, is eenzelfde mening beschoren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.