PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Fred Rutten bang voor uitgaande transfers in de winter

De winterstop is de laatste seizoenen een ware obsessie gebleken voor PSV. Vorig jaar vertrok Ibrahim Afellay in die periode, een seizoen daarvoor Danko Lazovic. Deze transfers hadden grote gevolgen voor de Eindhovenaren. Trainer Fred Rutten wil dat nooit meer meemaken.

De oefenmeester heeft nog niets meegekregen over concrete interesse, zo meldt hij in het AD. “Er zijn geen signalen dat een speler vertrekt, maar ik blijf huiverig voor een overval.” Onder andere Dries Mertens, Ola Toivonen, Kevin Strootman en Zakaria Labyad worden veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse clubs.

De Eindhovenaren geloven heilig in het kampioenschap. “We weten dat dit elftal heel goed kan voetballen. Maar we moeten daar niet in doorslaan. Mooi spel alleen is niet voldoende. Er zijn momenten dat je als elftal ‘ballen’ moet tonen, zoals wij hebben gedaan in de tweede helft van de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Soms moet je voetballen, soms moet je vechten. Dat is gebeurd. Dat besef moet in het elftal blijven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.