PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV kansloos in zaak Zakaria Labyad’

Bij PSV is er intern berusting over het feit dat de club kansloos is in de zaak-Labyad, dat meldt het Algemeen Dagblad. Als het achttienjarige talent zijn contract laat beoordelen door de FIFA of het CAS, dan heeft PSV weinig hoop.

De Eindhovenaren moeten rekening houden met een miljoenenstrop. Als de club niet tot een akkoord komt met Labyad, dan is de Marokkaans jeugdinternational aan het einde van het seizoen transfervrij. Het Portugese Sporting Lissabon zit op de eerste rij om Labyad over te nemen.

Labyad tekende in januari 2010 een contract tot medio 2012 met een optie voor nog twee seizoenen. De aanvaller zou de financieel aantrekkelijke optie lichten als hij een bepaald aantal wedstrijden zou spelen. Labyad heeft dat aantal al bereikt, maar weigert bij te tekenen.

PSV staat niet sterk in de zaak, omdat de FIFA stelt dat een club een speler van zestien jaar niet langer dan drie seizoenen mag binden. Met geen enkele clausule mag daarvan afgeweken worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.