PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Zakaria Labyad: ‘Er zijn meer clubs dan PSV’

PSV waarschuwde Sporting Portugal donderdag af te blijven van Zakaria Labyad. Een dag later stelt de aanvaller nog maar eens dat hij komende zomer transfervrij is.

Een conflict tussen beide partijen lijkt zodoende in de maak. Inzet is een optie in het huidige contract van Labyad, die volgens het kamp van de voetballer niet rechtsgeldig is. PSV claimt echter dat men wel degelijk eenzijdig met twee jaar kan verlengen.

De club hoeft er in elk geval niet op te rekenen dat Labyad snel zijn contract verlengt. “Dat zit er voorlopig niet in”, aldus het talent, die sinds 2004 voor PSV uitkomt. Een aanbieding van de Brabanders bestempelde hij vorige week nog als teleurstellend.

“Maar dat is niet de enige reden”, verklaart Labyad in het Algemeen Dagblad. “Ik ben komende zomer transfervrij, dus ik houd alles open. Er zijn meer clubs dan alleen PSV.” Met name Sporting Portugal wordt hevig aan de Utrechter gelinkt.

Labyad tekende zijn contract toen hij zestien was. Regels van de FIFA schrijven voor dat voetballers op die leeftijd niet langer dan drie jaar mogen worden vastgelegd. Labyad werd – inclusief opties – voor 4,5 jaar gecontracteerd. PSV stelt echter dat men een oplossing heeft gevonden die wel aan de regels voldoet.

“Advocaten hebben er naar gekeken”, zegt Labyad zelf over de optie in zijn verbintenis. “Bij mij is er geen twijfel. De regels van de FIFA zijn helder. PSV kan van alles naar buiten brengen, maar ik weet precies wat er in mijn contract staat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.