PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Louis van Gaal kandidaat bij PSV

Marcel Brands houdt in zijn zoektocht naar de nieuwe hoofdtrainer van PSV alle deuren open. De technisch manager van de club wil op voorhand geen enkele kandidaat uitsluiten.

Brands wil zichzelf alle kans geven om de juiste man aan te stellen. Zelfs de komst van Louis van Gaal valt niet uit te sluiten. “Ik vind Louis een toptrainer, en toptrainers kunnen in mijn optiek bij elke topclub werken”, zegt Brands in gesprek met Voetbal International. Van Gaal kwam eerder tot een formeel akkoord met Ajax over een rol als algemeen directeur. Zijn aanstelling is echter nog niet officieel.

De technisch manager van PSV gunt zichzelf de tijd. “Als we straks eind juni aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen beginnen, moet er een nieuwe trainer zijn. Het gaat om de persoon, niet om het moment. Ik wacht liever een dag dan dat ik overhaast een beslissing moet nemen”, vervolgt Brands. Op de naam van Van Gaal gaat hij niet verder in.

“Het is gemakkelijk om iedere toptrainer met wie ik heb samengewerkt aan PSV te koppelen. Ik heb ook heel prettig gewerkt met Dick Advocaat en Martin Jol. Met Gertjan Verbeek heb ik niet samengewerkt, maar ik heb hem wél aangesteld bij AZ. Op die manier kon je veel namen aan mij koppelen. Ook met Adrie Koster heb ik namelijk goede ervaringen.”

Zeker is dat Phillip Cocu in elk geval niet de opvolger van Rutten wordt. De oud-voetballer is als assistent werkzaam bij PSV en wil op eigen benen staan binnen de club. Hij zal niet de hoofdmacht onder zijn hoede nemen, mogelijk wel het hoogste jeugdelftal van de club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.