Adriaanse: ‘PSV speelt erg dominant voetbal’

FC Twente speelt donderdag in de KNVB-beker tegen PSV haar laatste wedstrijd van 2011. Co Adriaanse, trainer van de Tukkers, kan in de topper over een vrijwel fitte selectie beschikken.

“Sander Boschker is er nog niet bij, maar de verwachting is dat hij vanaf 3 januari weer bij de groep zal aansluiten. Net als Nicky Kuiper”, aldus Adriaanse, die alleen de zieke Rasmus Bengtsson moet missen. “Hij heeft vandaag niet mee kunnen trainen.”

In de competitie stonden FC Twente en PSV ook al tegenover elkaar in de Grolsch Veste, toen eindigde het in een 2-2 gelijkspel. “PSV was toen de betere ploeg en kreeg de betere kansen. We verloren toen de slag op het middenveld en dat werkte door in alle linies. Wij moeten er dit keer voor zorgen dat de wedstrijd meer in evenwicht is en dat wij de bovenliggende partij zijn.”

Adriaanse vindt dat PSV uitstekend presteert. “PSV speelt dominant en heeft vaak de bal. Ze creëren kansen en scoren veel. Het spel dat zij spelen is leuk om naar te kijken”, aldus de oefenmeester, die hoopt op een reactie na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. “De eerste helft van die wedstrijd tegen Feyenoord was FC Twente onwaardig. In de tweede helft gingen wel alle remmen los. We krijgen de kans om binnen vijf dagen in eigen stadion een prestatie neer te zetten. We willen verder in de beker en de finale halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.