Rutten wil talent Ritzmaier niet verhuren

PSV-trainer Fred Rutten is geen voorstander van een verhuurperiode voor Marcel Ritzmaier. De achttienjarige middenvelder maakt op dit moment vooral zijn minuten bij Jong PSV.

Voor het Europa League-duel met Rapid Boekarest is Ritzmaier opgenomen in de selectie van PSV. Dat gebeurt echter niet vaak. “Natuurlijk zou je vanuit sportief oogpunt zeggen dat het goed is dat hij een halfjaar ergens aan spelen toekomt”, benadrukt Rutten in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Als ik naar de PSV-selectie kijk, is dat op dit moment niet wenselijk, zeker niet als ook Orlando Engelaar nog zou vertrekken”, zegt Rutten, die zelf een rol speelde in het aantrekken van de speler. In de zomer van 2010 kwam hij over van het Oostenrijkste Austria Kärnten. Hij zat reeds zes keer op de bank bij een competitieduel van PSV, maar maakte nog geen speelminuten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.