PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Danny Koevermans: ‘Schande als PSV geen kampioen wordt’

Danny Koevermans neemt donderdagavond afscheid van het PSV-publiek. De spits legt bovendien wat druk bij trainer Fred Rutten en zijn selectie, want ‘ze moeten kampioen worden’.

“Het zou na alle investeringen een schande zijn als ze geen kampioen worden. Dat moet als je dertig miljoen euro uitgeeft”, zegt Koevermans in gesprek met het Algemeen Dagblad. “PSV heeft zes van de grootste talenten van de Eredivisie gehaald. Ik geniet van de aanvalsdrang van Dries Mertens, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman.”

“Vorig seizoen voetbalden we voor de beker tegen Sparta en Kevin deed mee. Jongens als Viergever en Falkenburg waren al vertrokken, hij zat er nog. Zijn koppie ging hangen, maar na de wedstrijd heb ik tegen Kevin gezegd dat hij rustig moest blijven, dat hij echt wel zou worden gehaald”, aldus Koevermans.

Vanuit Canada, waar Koevermans de afgelopen maanden actief was bij FC Toronto, volgde hij de Eredivisie na een rustperiode weer intensief. “Een geweldige competitie”, aldus de spits, die blij is met de kans om afscheid te nemen van de PSV-supporters. “Het is mooi dat de club dit doet. Ik ben met Sparta in 2005 gepromoveerd naar de Eredivisie, maar van dat team hebben jongens als Menno Willems, Frank Broers, Evgeni Levchenko en ik nooit een afscheid gekregen. Dat stak toen wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.