PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcel Brands: ‘Er worden geen spelers in de winter verkocht’

PSV Eindhoven zal de komende winterstop geen van zijn belangrijke spelers van de hand doen. Hoewel het eerdere jaren wel gebeurde heeft technisch directeur Marcel Brands gezworen geen spelers te zullen verkopen in de komende transferperiode.

De afgelopen jaren vertrokken er telkens in de winterstop belangrijke krachten uit Eindhoven, wat een strop leek te zijn voor het restant van de competitie. In gesprek met Goal.com liet Brands weten absoluut niemand te zullen verkopen. In 2010 vertrok aanvaller Danko Lazovic zeer verrassend naar het Russische Zenit en in 2011 maakte Ibrahim Afellay zijn droomtransfer naar FC Barcelona.

“We verkopen geen spelers in januari. We zijn in de race om de titel en hebben iedereen hard nodig. Ik verwacht ook niet dat er iets gebeurt rondom ons team.” De kans is wel aanwezig dat de titelfavoriet zelf wel de markt opgaat, om eventuele blessures te kunnen opvangen.

“Dat is wel een optie. Momenteel hebben we een aantal geblesseerden die eind januari terugkomen. Daar wachten we nog op en als de situatie zo blijft doen we niets.” De huidige groep wil Brands koste wat het koste bij elkaar houden. “We zijn al drie jaar geen kampioen meer geworden. Dat is te lang voor een club als PSV. Momenteel hebben we een jonge groep die er voor wilt gaan. De gemiddelde leeftijd van de sleutelspelers is rond de 22, 23 jaar. Er zit veel talent, maar ook verantwoordelijkheid in de selectie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.