PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Helmond Sport wil snel zaken doen met PSV

Helmond Sport heeft plannen om te gaan samenwerken met PSV. De Jupiler League-club wil de krachten samenvoegen op het gebied van de jeugd. Er zijn al enige tijd gesprekken gaande tussen de twee clubs.

De Brabantse clubs willen samen een Regionale Jeugdopleiding oprichten. De KNVB stimuleert samenwerkingen tussen clubs, om een aantal RJO’s op te kunnen zetten. Helmond Sport wil bij de Eindhovenaren zelfs wat verder gaan en ook spelers uitwisselen.

Bestuurslid Jan van der Zanden heeft al goede ervaringen. “We werken nu samen met VVV-Venlo, maar het zou goed zijn als we PSV daarin betrekken. Ik ben daar positief over”, aldus de Helmondse bestuurder tegenover het Eindhovens Dagblad.

Van der Zanden geeft aan dat er voor beide clubs voordelen zijn. PSV zou spelers kunnen onderbrengen bij Helmond Sport, zodat ze niet meteen afgeschreven worden. “Je weet niet wanneer de ontwikkeling stopt van een jeugdspeler. Iemand kan op latere leeftijd terugkeren bij PSV en anders is het wellicht een aanwinst voor ons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.