PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Voorzitter PSV begrijpt woede van Fred Rutten

Tiny Sanders, directeur van PSV, kon begrip opbrengen voor de reactie van zijn trainer Fred Rutten tegenover arbiter Kevin Blom. Rutten was woedend over de rode kaart die Blom trok voor zijn speler Kevin Strootman in het duel met FC Twente (2-2). De trainer van de Eindhovenaren gaf de leidsman geen hand en noemde hem een thuisfluiter.

Sanders kon wel begrip opbrengen voor het standpunt van zijn trainer. “Er is een arbitrale geschiedenis met de wedstrijden tegen NAC en Feyenoord in de voorbije twee seizoenen. Er kwam nog eens bij dat Blom hem heel pedant toesprak en een groot aantal overtredingen tegen PSV’ers over het hoofd zag.”Sanders maakte zich dan ook niet al te druk over het feit dat Rutten zo boos werd. “Zeker omdat er geen patroon in zit bij Rutten. Wat niet wegneemt dat we volgende keer niet opnieuw zo gaan reageren.” De beleidsbepaler van PSV bevestigde wel dat de volgende keer niet meer zo gereageerd mag worden.

Sanders vindt ook dat het mes aan twee kanten snijdt en dat de KNVB ook kritisch naar zichzelf moet kijken. “De arbiters krijgen heel goed betaald en dan mag je ze ook afrekenen op hun prestatie.” Op de uitlatingen van KNVB-directeur Bert van Oostveen, die het jammer vond dat de aanklager geen vooronderzoek startte naar Rutten, reageerde Sanders luchtig. “Die meneer van de KNVB heeft een hele verantwoordelijkheid in deze.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.