PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Bakkal: ‘Rutten en ik zijn te lang bij elkaar gebleven’

Na een moeizame relatie met PSV-trainer Fred Rutten koos Otman Bakkal eind augustus voor een transfer naar Feyenoord. Ruim twee maanden later kijkt de middenvelder terug. “Misschien zijn Rutten en ik wel te lang bij elkaar gebleven.”

Na een moeizaam laatste jaar in Eindhoven koos de enkelvoudig international voor een vertrek. “Onze band is verzakelijkt”, aldus Bakkal in het Algemeen Dagblad over Rutten. “Of ik nog ergens met hem een kop koffie kan drinken? Ik ben niet iemand die snel een bak koffie met een trainer drinkt. Maar ik snap wat je bedoelt. Misschien zijn Rutten en ik te lang bij elkaar gebleven. Er zijn dingen voorgevallen. Dingen die mijn beeld op de trainer én de mens Fred Rutten behoorlijk hebben veranderd. In negatieve zin.”

Rutten liet zich zo nu en dan in de media negatief uit over Bakkal. “Pas nu het een beetje mooi weer wordt, bloeit hij wat op”, zo vertelde de coach voor camera’s. “Die uitspraak is niet de reden geweest, want Rutten heeft mij een dag later verteld dat het uit de context was getrokken. Of Rutten mij heeft weggejaagd bij de club waar ik zo lang heb gespeeld? Zo wil ik dat niet zien.”

“Een speler moet ook onafhankelijk van een trainer goed en stabiel kunnen presteren”, vervolgt Bakkal. “Ik ben afgelopen zomer nog eenmaal vol de voorbereiding ingegaan bij PSV, maar dat bleek zinloos. De trainer had zijn keuzes al gemaakt. Daarom was het voor mij heel mooi dat Feyenoord zich eind augustus meldde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.