PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik zie PSV liever gezond dan kampioen van Nederland’

PSV pakte drie seizoenen geleden voor de laatste keer de Nederlandse landstitel. De roep bij de supporters om een nieuw kampioenschap is dan ook groot. Voor de clubleiding van de Eindhovenaren is de titel ook een doel, maar niet het primaire doel. “Financieel gezond zijn en landskampioen worden, dat kan hand in hand gaan. Maar een gezonde club is voor mij belangrijker dan een kampioenschap”, zei Sanders tijdens het evenement Food for Thought op de Universiteit van Tilburg.

Dat er andere clubs in het Nederlandse betaalde voetbal wel ten onder gaan aan slechte financiën vindt Sanders niet erg. “De KNVB is er naar mijn idee voor de clubs. Als je niet oppast, zijn de clubs er straks voor de KNVB. De clubs moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen om de boel op orde te krijgen. Anders moet het marktmechanisme er gewoon voor zorgen dat dit probleem wordt opgelost. Net als een slecht bedrijf moet ook een voetbalclub dan maar failliet gaan.”

De preses van PSV keek overigens vooruit op de in te voeren Financial Fairplay en liet blijken daar een groot voorstander van te zijn. “Ik verwacht dat in de toekomst de afstand tussen PSV en de topclubs in Europa kleiner gaat worden. Hopelijk verdwijnt de onzin in het voetbal. Daarmee doel ik op individuen die voor hun eigen ego miljoenen in een club stoppen en niet veel later weer weg zijn. Of clubs die bereid zijn twintig miljoen te betalen voor een speler, die vervolgens bij een Russische club gaat voetballen in een plaats waar wij met z’n allen nog nooit van gehoord hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.