PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Utrecht wil gaan stunten tegen PSV

Erwin Koeman wil met FC Utrecht voor een stunt gaan tegen titelkandidaat PSV. De Domstedelingen gaan zaterdagavond op bezoek in Eindhoven.

Meevaller voor Koeman is de terugkeer van verdediger Jan Wuytens. Ook Michael Zullo, geschorst tijdens de laatste wedstrijd, is terug. “We komen dus langzaam op volle sterkte”, stelde Koeman vrijdag vast op de clubsite. De oefenmeester weet dat Utrecht in 1981 voor het laatst in Eindhoven won. “En makkelijk wordt het ook zaterdag niet”, beseft hij. “Maar we gaan daar niet heen om te verliezen, want dan kunnen we beter thuisblijven.”

Koeman wil een initiatiefrijk Utrecht zijn in het Philips Stadion. “Waardoor wij gewoon volwaardig meedoen aan de wedstrijd en ook kansen creëren. We moeten ook op balbezit durven spelen. Voorin spelen we de bal nog te snel diep, terwijl je de bal soms ook in de ploeg moet kunnen houden. We werken er hard aan om dat te verbeteren.”

Spits Alexander Gerndt ontbreekt in Eindhoven. De speler heeft een scheurtje in een botje van zijn voet en is enkele weken uitgeschakeld. “Een tegenvaller, want we kunnen hem goed gebruiken”, concludeerde Koeman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.