PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Aanklacht tegen oud-PSV’er Rodriguez ingetrokken

Het mondiale antidopingagentschap WADA heeft het beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS in de zaak van de vijf Mexicaanse voetballers ingetrokken.

Het vijftal Guillermo Ochoa, oud-PSV’er Francisco Rodriguez, Antonio Naelson, Edgar Duenas en Christian Bermudez testte voor aanvang van de Gold Cup in de Verenigde Staten positief op clenbuterol, maar de Mexicaanse bond sprak hen vrij omdat het zou zijn veroorzaakt door het nuttigen van ‘vervuild’ vlees.

Het WADA legde zich aanvankelijk niet neer bij de vrijspraak en tekende beroep aan bij het CAS. Die zaak is nu echter geschrapt omdat de wereldvoetbalbond FIFA het WADA afdoende bewijs heeft geleverd dat de vijf wel degelijk vervuild vlees hebben gegeten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.