PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Kevin Strootman kan bij FC Barcelona eindigen’

Huub Stevens had als coach van Red Bull Salzburg belangstelling voor Kevin Strootman. De middenvelder had echter geen trek in een Oostenrijks avontuur en koos uiteindelijk voor transfers naar FC Utrecht en PSV.

Stevens, die inmiddels trainer is van Schalke 04, blijft een groot fan van de international. “Hij is niet de snelste speler, maar handelt zó snel. Fantastisch”, aldus de coach in Voetbal International. “Als hij zich nog verder ontwikkelt, wie weet waar het eindigt. Dat kan Barcelona zijn.”

Mede door de ontwikkeling van spelers als Strootman ziet Stevens in Oranje een potentiële Europees kampioen. “De ploeg is beter geworden in vergelijking met de WK-finale van vorig jaar.”

“Dat heeft te maken met bondscoach Bert van Marwijk, zoals hij de groep verder ontwikkelt. De spelers beschikken bovendien over meer ervaring en zijn ook weer gegroeid”, aldus Stevens.

De oefenmeester ziet in Duitsland en Spanje twee grote concurrenten. “De Duitsers hebben tijdens een toernooi altijd een stijgende lijn, ze groeien erin, en spelen bovendien goed voetbal.”

“En ik ben benieuwd of Spanje het volgend jaar kan opbrengen het nogmaals te laten zien, ze zijn al Europees en wereldkampioen geworden. Met zo veel spelers van Barcelona en Real Madrid staat er natuurlijk wel heel veel kwaliteit op het veld. Ik ben echt benieuwd hoe het zal gaan tijdens het EK.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.