PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toivonen ziet voordelen in missen van Ibrahimovic

Ola Toivonen weet dat Zweden er niet beter op zal worden als Zlatan Ibrahimovic er niet bij is. Toch ziet de speler van PSV ook voordelen in de afwezigheid van de sterkhouder.

“Met Ibrahimovic hebben we meer voetballend vermogen in de ploeg. Zlatan laat zich ook graag terugzakken om de bal op het middenveld te halen. Elmander of anders Tobias Hysen zijn spitsen die liever de diepte zoeken. Misschien kan dat Nederland voor onverwachte situaties stellen”, zegt Toivonen tegen het Algemeen Dagblad. Rond de vorige wedstrijd gaf Toivonen aan dat Zweden en Nederland gelijkwaardig waren. Dat duel eindigde in 4-1 voor Oranje.

Nu is de 25-jarige aanvaller meer ingetogen. “Ik ben meer en meer onder de indruk van dit Nederlands team. We zullen ze nu de bal laten en ze pas proberen te stoppen als ze in de zone tussen ons middenveld en onze verdediging komen.” Toivonen komt een aantal ploeggenoten tegen, zoals Jeremain Lens. Tijdens de wedstrijd heeft hij naar eigen zeggen geen invloed op die jongens.

“Nou, ik denk niet dat ik ze kan beïnvloeden om het iets rustiger aan te doen. De enige met wie ik rechtstreeks contact heb rond deze wedstrijd is Jeremain Lens. We hebben over en weer sms’jes uitgewisseld. Nee, we zullen het op eigen kracht moeten doen. Nederland speelt om de poulefase met een honderd procent score te beëindigen. Wij spelen om een EK-ticket. We moeten uitstralen dat wij nét iets hongeriger zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.