PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Wijnaldum: ‘Het was mooi om terug te zijn in De Kuip’

Georginio Wijnaldum verruilde afgelopen zomer Feyenoord voor PSV. Vrijdag keerde hij voor het eerst sidns zijn overgang naar PSV terug in stadion De Kuip. De middenvelder kwam echter niet tot speelminuten voor het Nederlands elftal in het EK-kwalificatieduel met Moldavië (1-0 winst).

“Het was mooi om terug te komen in De Kuip”, vertelde de twintigjarige Wijnaldum aan RTV Rijnmond. “Sinds ik op de bank zat hoopte ik al om erin te komen, later ook toen ik warm liep. Maar dat is helaas niet gebeurd. Toch gaf het een goed gevoel om terug te komen in De Kuip. Dezelfde mensen werken er ook nog.”

Dat Wijnaldum Feyenoord voor PSV verruilde viel niet bij iedereen in het goede keelgat. “In het begin was dat heel erg, je wordt voor alles uitgemaakt. Ik kon er niks mee, dus het ging het linkeroor in en het rechteroor uit, ondanks dat het wel pijn deed.”

“Maar ik heb geen begrip voor hoe de mensen over mij denken”, vervolgde de eenvoudig international van Nederland. “Ik ging er niet mee zitten, maar het was wel een moeilijke periode. De mensen die je altijd steunden waren ineens tegen je, dat is het vervelendste wat er is.”

Feyenoord volgt hij nog wel. “Ik ben blij dat het heel goed met Feyenoord ging. Nu gaat het iets minder, maar het is overdreven om dan al van slag te raken. Natuurlijk moet Feyenoord thuis altijd winnen, maar het is nog vroeg in het seizoen en ik zie niet zoveel problemen.”

Met een paar oude teamgenoten heeft hij ook nog contact. “Ik heb ze op de ping en wens ze succes voor de wedstrijden. Ook ben ik vrijdag nog langs meneer Van Geel (technisch directeur Feyenoord, red.) geweest. Dat is prettig”, aldus Wijnaldum, die in 2004 de jeugd van Sparta Rotterdam verruilde voor Feyenoord. In 2007 maakte hij zijn debuut in het eerste van de Rotterdammers en hij kwam uiteindelijk tot 110 competitieduels en 22 doelpunten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.