PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV wil puntaftrek voor Real Betis Sevilla

PSV heeft nog altijd geld tegoed van Real Betis voor de transfer van Robert, die in 2007 de overstap maakte vanuit Eindhoven naar Spanje. De Nederlandse club zet in op puntenaftrek voor Real Betis.

PSV heeft recht op een bedrag van ruim anderhalf miljoen euro plus rente, tot op heden heeft de Brabantse club echter niets ontvangen. PSV stuurt nu aan op puntenaftrek voor Real Betis en neemt een voorbeeld aan een vergelijkbare zaak tussen Real Zaragoza en de Oekraïnse club Shakhtar Donetsk, meldt Diario de Sevilla. PSV heeft inmiddels contact opgenomen met de advocaat die de zaak van Shakhtar in handen heeft.

Bij de overstap van Matuzalém naar Real Zaragoza werd een akkoord bereikt over een transfersom van veertien miljoen euro, Shakhtar Donetsk heeft echter nog geen geld gezien. De FIFA eiste vorige week dat de Spaanse voetbalbond Real Zaragoza een puntenstraf van zes punten zou opleggen. De puntenaftrek is nog niet officieel, maar door de druk van de FIFA lijkt Zaragoza niet onder de straf uit te kunnen komen.

Lang speelde Robert overigens niet voor Real Betis, dat de Braziliaanse aanvaller in het seizoen 2006/2007 al huurde van PSV. Begin 2008 vertrok de inmiddels dertigjarige aanvaller naar Al Ittihad Jedda, later speelde hij nog voor CF Monterrey, Estudiantes Tecos, CF América, Sociedade Esportiva Palmeiras, Puebla FC en Avaí Futebol Clube.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.