PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jan Vertonghen verwacht veel van topper tegen PSV

Ajax kan er zondag voor zorgen dat PSV al na zes wedstrijden in de Eredivisie op zes punten achterstand gezet wordt. Dan moet de topper, gespeeld in Eindhoven, echter wel gewonnen worden. Jan Vertonghen is vol vertrouwen.

De aanvoerder van Ajax verwacht een ‘echte wedstrijd’ in het Philips Stadion. “Ik denk dat het een heel mooie wedstrijd wordt, een soort FC Twente – Ajax van vorig jaar. Dat was toen een clash tussen de kwalitatief twee beste teams van de Eredivisie”, vertelt de Belgische international op de officiële website van zijn werkgever.

“PSV heeft gewoon altijd een goed team”, vervolgt Vertonghen. ”Ze zijn ook een stuk sterker dan vorig jaar. Ik denk dat de driehoek Toivonen-Wijnaldum-Mertens het gevaarlijkst is. Als die doorkomen heb je een probleem, maar als we de middenvelders met de rug naar ons doel kunnen houden zie ik het positief in.”

Vorig seizoen speelde Ajax met 0-0 gelijk tegen PSV in het Philips Stadion. Vertonghen kan die wedstrijd nog goed voor de geest halen. “Ik kan me herinneren dat ik toen echt boos was na de wedstrijd”, aldus de international. ,,Vooral omdat wij echt moesten winnen met het oog op het kampioenschap. Nu is het geloof wel anders en gaan wij domineren, denk ik.”

Vertonghen zelf speelde afgelopen weekend voor het eerst weer mee bij Ajax na enkele weken geblesseerd te zijn geweest. “Ik heb alleen even een serie wedstrijden nodig om weer op mijn topniveau te komen. Vooral gezien de komende drukke periode die ons wacht. Bovendien hebben de andere jongens er al minstens tien wedstrijden opzitten, terwijl ik er pas een stuk of vijf achter de rug heb. Dat is te weinig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.