PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Mini-helikopter bestudeert spelers van PSV

Vrijdag werd de training van PSV gevolgd door een ‘octokopter’, meldt de officiële site van PSV. Dit is een mini-helikopter die de spelers vanuit de lucht volgt zodat de looplijnen achteraf terug gekeken kunnen worden.

De ‘octokopter’ werd eerder al gebruikt tijdens de Tour de France. De Eindhovenaren willen in de toekomst vaker gebruik maken van de mini-helikopter, liet trainer Fred Rutten weten. De oefenmeester legde na de training op de Herdgang kort uit wat de bedoeling is.

“Vanuit de lucht zijn de afstanden op het veld veel duidelijker te zien”, aldus Rutten. “Het is zeer bruikbaar om aan je spelers te kunnen laten zien waar de afstanden op het veld liggen. Bij de analyse van de beelden kun je naast de looplijnen ook goed laten zien wat er beter kan bij vrije trappen en hoekschoppen. Het is een kostbaar instrument, maar is van enorme waarde voor tactische trainingen. We zitten hiermee in een experimentele fase, mogelijk gaat dit een vervolg krijgen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.