PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcus Berg: ‘Rutten gebruikte mij verkeerd’

Hamburger SV-spits Marcus Berg hoopt dit seizoen weer de oude Berg te kunnen laten zien. De aanvaller kende op huurbasis bij PSV een zeer teleurstellend jaar, maar hij is nu weer fit en vastberaden om zich te bewijzen.

Berg onderging in de zomerstop een heupoperatie, maar is daar nu volledig van hersteld. “Ik ben zover”, zegt hij in Hamburger Abendblatt. “Ik hoop tegen Werder Bremen (komende zaterdag, red.) in ieder geval als invaller mijn rentree te kunnen maken.”

Waar de Zweed in twee seizoenen bij FC Groningen goed was voor 37 treffers, daar scoorde hij vorig jaar bij PSV slechts acht keer. “Bij PSV moest ik vaak als enige spits voetballen en dan ook nog eens met de rug naar het doel”, klaagt de 25-jarige spits.

“En dat terwijl ik juist een aanvaller ben die de diepte induikt of als hangende spits speel. Maar goed, die ervaring heeft mij als speler weer sterker gemaakt”, aldus Berg, die beseft dat hij ook in Hamburg niet verzekerd is van een basisplaats. “Ik weet dat ik met Mladen Petric en Paolo Guerrero sterke concurrenten voor mijn positie heb.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.