PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Feyenoord profiteert van transfer Timothy Derijck

Hoewel het niet om een enorm hoog bedrag gaat, heeft ook Feyenoord financieel wat extra’s gekregen bij de transfer van Timothy Derijck naar PSV. De 24-jarige verdediger verruilde ADO Den Haag vorige week voor de club uit de lichtstad. Met die overgang was zo’n 700.000 euro gemoeid, weet het Algemeen Dagblad. Feyenoord ontvangt tien procent van dat bedrag.

Derijck begon zijn carrière bij Feyenoord en maakte in het seizoen 2005/06 zijn debuut voor de Rotterdammers, tijdens de 7-1 oorwassing tegen Heracles Almelo. Datzelfde seizoen werd hij echter uitgeleend aan NAC Breda en na een tweede verhuurperiode bij het Belgische Dender nam men in de havenstad definitief afscheid van de centrumverdediger.

ADO Den Haag pikte Derijck op en in de Hofstad groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht, die het uiteindelijk tot aanvoerder schopte. Feyenoord incasseert nu 70.000 euro voor haar zelf opgeleide speler, die uiteindelijk slechts 23 keer in actie kwam voor de club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.