PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV wilde Orlando Engelaar huren van PSV

Orlando Engelaar lijkt PSV in ieder geval niet te verruilen voor Middlesbrough. De Engelse club meldde zich voor de middenvelder, maar wilde hem alleen huren en dat is geen optie voor de Eindhovenaren.

“Een huurtransfer is geen optie”, bevestigt Eduard Burleson, zaakwaarnemer van Engelaar, tegen The Gazette. “Hij is nog steeds een zeer belangrijke speler voor PSV en mag alleen vertrekken vanwege zijn hoge kosten. Middlesbrough heeft het met PSV gehad over een huurdeal, maar dat wordt heel erg lastig.”

De 31-jarige Engelaar ziet een transfer naar Middlesbrough wel zitten, ondanks dat de club uitkomt op het tweede niveau van Engeland. “Iedereen wil in de Premier League voetballen, maar hij gaat geen ‘nee’ zeggen tegen een goede club uit het Championship. Orlando wil graag naar Engeland en Middlesbrough is een goede club dus dat ziet hij zeker zitten.”

Burleson geeft aan dat een transfer alleen rond zal komen wanneer Middlesbrough besluit flink te betalen voor Engelaar. “Het hele pakket moet kloppen als hij vertrekt. Middlesbrough is een optie, maar alles hangt af van geld. Ik denk dat Middlesbrough moet besluiten of ze hem willen kopen, dat is waar we op dit moment staan.”

PSV is bereid Engelaar te laten gaan omdat hij in Eindhoven met 1,75 miljoen euro per jaar de absolute grootverdiener is. De vraagprijs voor de oud-international bedraagt twee miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.