PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Guus Hiddink stapt op bij Turkije bij omkoping

Guus Hiddink stapt op als bondscoach van Turkije als blijkt dat er bij het nationale elftal omkoping heeft plaatsgevonden in de tijd dat hij er werkte. Dat zegt de Nederlandse trainer dinsdag in een interview met de Volkskrant.

Het Turkse voetbal is verwikkeld in een groot omkoopschandaal, waarbij topclubs als Besiktas, Fenerbahce en Trabzonspor zijn betrokken. Er zijn al meer dan twintig officials en spelers veroordeeld.

Mogelijk is ook het nationale elftal bij het schandaal betrokken. “Als ik dat merk, is het klaar voor mij”, zegt Hiddink. “Voetbal is de belangrijkste bijzaak in de wereld. Het is een prachtige grote industrie en er werken veel mensen in, maar dat geeft nog geen vrijbrief om dit soort dingen te doen.”

Het elftal is momenteel in voorbereiding op een oefeninterland tegen Estland. “Ik heb aan het begin van het trainingskamp een besprekinkje gewijd aan het omkoopschandaal. Geen urenlang verhaal, maar een oppeppend speechje. Ik heb ze voorgehouden dat het nu aan hen is, de spelers van het nationale team, om te laten zien dat het Turkse voetbal ook normaal en schoon kan zijn”, aldus de keuzeheer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.