PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toivonen zal zich beter gedragen dit seizoen

PSV-aanvaller Ola Toivonen kwam afgelopen seizoen meerdere keren in opspraak. De ‘matennaaier’ van weleer heeft geleerd van zijn fouten, vertelt hij in gesprek met Sp!ts.

De elleboogstoot in het gelaat van Ajacied Jan Vertonghen, het aansmeren van een rode kaart na een opstootje met NAC Breda-speler Nemanja Gudelj en een slimme overtreding om sc Heerenveen-verdediger Philip Haglund te kijk te zetten; het maakte Toivonen afgelopen seizoen niet populair bij zijn collega-voetballers.

“Die dingen gebeuren nu eenmaal op het veld”, zegt de Zweed in de krant. “In Nederland komt het vaak voor dat een speler hoog springt, terwijl er een tegenstander in de buurt is. Soms komt het dan voor dat je elkaar per ongeluk raakt. En ik hoop echt dat er komend seizoen minder van dat soort incidenten plaatsvinden.”

Toivonen: “Het heeft voor een deel met volwassen worden te maken. Door elke ervaring groei ik mentaal. Steeds weer probeer ik af te wegen wat de beste beslissing voor mij, PSV en mijn familie is. Wat dat betreft heb ik veel geleerd van vorig seizoen.”

Met PSV-trainer Fred Rutten spreekt Toivonen niet meer over de voorvallen van het afgelopen seizoen. “We praten over voetbalzaken, over hoe we kampioen moeten worden met deze ploeg. Want na de vierde en twee keer derde plek wordt het de hoogste tijd dat ik iets ga winnen met PSV.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.