PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV meldt zich officieel voor Mounir El Hamdaoui

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV zich vrijdag officieel gemeld bij concurrent Ajax voor Mounir El Hamdaoui. Dat liet Marcel Brands, technisch directeur van de Eindhovenaren, weten tijdens het trainingskamp in Middlesbrough. Er waren al geruchten, maar er was nog niets concreet. De leiding van PSV ziet in de Marokkaan de ideale spits.

Danny Blind, assistent-trainer van de Amsterdammers, liet eerder weten dat PSV nog niets met Ajax heeft besproken. Volgens Brands is dat niet waar. Hij denkt namelijk dat Ajax beraadt op de vraag of ze hem wel mogen overnemen. Het probleem voor de hoofdstedelingen zou dan zijn dat ze de rivaal versterken.

El Hamdaoui moet zo’n vier miljoen euro kosten. Sigi Lens, zaakwaarnemer van Mhami, meldde al in het eerder genoemde dagblad dat zijn cliënt open staat voor een overgang naar PSV en dat hijzelf al gesproken had met Brands over technische dingen, nog geen financiële zaken. “Over het salaris van Mounir hebben we nog niet gesproken.”

De rechtsbenige voetballer staat nog tot en met 2014 onder contract bij Ajax. Hij mag echter vertrekken doordat hij het niet schijnt te kunnen vinden met hoofdtrainer Frank de Boer, die hem, ondanks een imponerend doelpunten-gemiddelde, naar het tweede elftal verbande. Na een hoop heisa houdt de goaltjesdief zijn conditie op peil bij Jong Ajax.

Zijn belangenbehartiger ziet daar voor de lange termijn geen optie in. “Mounir moet spelen”, liet hij weten. El Hamdaoui scoorde de afgelopen drie jaar 56 doelpunten voor achtereenvolgens AZ en Ajax. Hier had hij 84 competitieduels voor nodig.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.