PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy vindt Eredivisie niet aantrekkelijk genoeg’

Ruud van Nistelrooy had deze zomer de mogelijkheid om terug te keren in de Eredivisie. De aanvaller prefereerde echter een transfer naar Spanje boven een terugkeer bij PSV. Van Nistelrooy koos voor Málaga en legt in gesprek met Nusport uit waarom hij tot die keuze is gekomen.

De ambitieuze club uit Spanje klopte al in februari aan bij de aanvaller, die toen besloten had bij Hamburger SV te vertrekken. Een terugkeer naar Spanje zag Van Nistelrooy absoluut zitten, maar stond hij niet direct te springen voor de ploeg die op dat moment onderaan stond in de Primera Division.

Dat de keuze uiteindelijk toch op Málaga is gevallen kwam omdat de ploeg ‘beetje bij beetje is gegroeid’. “Ik kreeg langzaam het besef wat hier ging gebeuren”, vertelt Van Nistelrooy in het NUsport-magazine van deze week. “De plannen wekten wel een soort enthousiasme bij me op, al moet je altijd maar afwachten of het ook zo uitkomt.”

Terwijl de aanvaller een groeiende liefde had gekregen voor Málaga, probeerde PSV de 35-jarige Van Nistelrooy in te lijven. “Ook nu hebben ze de deur voor me open gezet. Ik kan daar altijd terugkomen, dat was de insteek, maar naar Nederland ging mijn voorkeur absoluut niet uit. Daarvoor vind ik de eredivisie niet aantrekkelijk genoeg. En nu komt het er niet meer van. Ik zal nooit meer bij een Nederlandse club gaan voetballen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.