PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ex-PSV’er vertrekt naar AEK Athene

Eidur Gudjohnsen vervolgt zijn carrière bij AEK Athene. De IJslander arriveerde maandag in Griekenland en de spits ondergaat dinsdag een medische keuring. Voor de 63-voudig international (24 doelpunten) ligt een tweejarig contract klaar, weet persbureau Reuters. Gudjohnsen komt transfervrij over van Stoke City, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

Meer dan honderd fans van AEK wachtten Gudjohnsen maandag op het vliegveld op en de aanvaller wordt na José Carlos, Mavroudis Bougaidis en Giannis Kontoes de vierde noemenswaardige versterking deze zomer van de nummer vier van het afgelopen seizoen. West Ham United leek dichtbij een akkoord met Gudjohnsen, maar toen AEK zich meldde kwamen de Londenaren bedrogen uit.

Griekenland wordt het zesde land waar Gudjohnsen gaat voetballen. In 1995 kwam hij van Valur Reykjavik naar PSV, waarna hij naast Stoke ook nog de clubkleuren van Bolton Wanderers, Chelsea, Barcelona, AS Monaco, Tottenham Hotspur en Fulham verdedigde. Vorig seizoen kwam de 32-jarige spits in veertien Premier League-duels in actie, maar scoren deed hij niet. Wanneer Gudjohnsen de keuring zonder problemen doorloopt, is hij dit seizoen in de Super League te bewonderen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.