PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Orlando Engelaar maakt indruk als centrale verdediger

Orlando Engelaar mag deze zomer vertrekken bij PSV. De international druk met zijn salaris te zwaar op de begroting en sinds zijn komst van Schalke heeft hij nog niet weten te overtuigen. Toch is er hoop voor de controlerende middenvelder. Tijdens de voorbereiding maakt hij indruk als centrale verdediger bij de Eindhovenaren.

In het oefenduel met het Turkse Bursaspor speelde Engelaar de tweede helft als centrale verdediger. “En dat ging hem verrassend goed af”, zegt Rutten tegen het Eindhovens Dagblad. “Er stond een bepaalde gretigheid op het veld en de tegenstander werd vermoeid.”

Rutten ruimde een plek in de basis in voor zijn nieuwe aankopen Georginio Wijnaldum (rechts) en Kevin Strootman (midden) op het middenveld met Ola Toivonen (links). Toivonen was de aanvoerder. “Dat is een optie voor de toekomst, zeker. In principe blijft Orlando de captain, maar iedereen kent de situatie waar hij in zit. Speelt hij niet, dan is Ola in beeld. Ik vind dat hij het prima gedaan heeft, net als Bakkal.”

De trainer kon leven met het gelijke spel tegen de Turkse kampioen van twee seizoenen geleden. “Zij zijn verder dan wij, ze moeten al snel aan de bak in de Europa League.” Over Stanislav Manolev, die enkele keren opzichtig de fout inging, maakt Rutten zich geen enkele zorgen. “Hij is een stayer, als we verder in de voorbereiding zijn, staat hij er zeker”, aldus de Tukker.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.